Forberedelser.

Først bør personal-, markeds-, salgs-, PR- og/eller andre funksjoner og idrettslaget forstå at dette er et spleiselag der alle funksjoner betaler sitt til deltakelsen.

Så starter moroa; idéer til deltakelsen! Hva kan være det bærende tema i deres deltakelse? En real brain-storming uten kritiske bemerkninger gir helt sikkert resultater! Dere som har deltatt tidligere kan bygge videre på et tidligere tema - hva kan gjøres nytt og bedre? Nye idéer kommer til underveis - det skjer alltid. Det gjelder å starte prosessen.

Organisering trengs. En person kan ikke gjøre alt. Dette er lagarbeid hele veien. Noen tar tak i utkledning og paroler. Noen får ansvar for sanger og kamprop. Andre tar seg av effekter i opptoget og en overraskelse på vannet. Hva med en organisert heiagjeng? En tar ansvar for festen etter festivalens slutt. Og noen tar ansvar for å "coache" padlelaget - trening!?

Trening - svett eller ikke - det er lurt å øve seg på å padle og tromme i takt. Det er nøkkelen til suksess på vannet. Det er lov å spise vitamin og tranpiller eller Omega3 fettsyrer. Fett eller ikke - takt er tingen! Det kan øves enkelt f.eks. ved å sette opp to rader med stoler i kantinen i lunsjen - ta kosteskaft som årer og en bøtte til tromme. Øv! Tell takten - fra en til ti og så på'an igjen! Høyt!

Mer seriøs? Ta en tur i bassenget eller båthavnen med kosteskaftene - sett mannskapet på rad og rekke ved basseng- eller bryggekanten og padle i takt! Enda mer seriøs? Bruk fantasien - kanskje et måltid kinesisk mat med ginseng hjelper - etterpå. Padle i dragebåt får dere ikke lov til - der stiller alle likt før start! Husk vektfordeling og plassering av hver person i båten.

Alle må øve på sangene og kamprop. En huskelapp er fint på forhånd, men selve dagen er det best uten! Husk også "skrytelappen" til speaker. Det er markedsføring!

Heiagjengen er et godt Best in Show element. Her må det øves! Hva med en utrettelig propell som leder gjengen an til siste slutt. Det gjelder å stå på!

Effektene i opptoget skal være moro for publikum. Det meste tillates, men ikke semi-trailere og svære lastebiler ol. Bruk traktor m/henger, "veteranbil" eller selvkomponert kjøretøy. Eventuelle lydanlegg må ikke overdøve innslagene fra andre deltakere. Fremfor alt - bruk dere selv!

Dere er klare, men husk at dere har så mye moro under forberedelsene og frestivaldagen at mange vil ønske å oppleve det hele om igjen. Husk derfor å ta bilder og gjerne video! Det blir enormt populært!

Husk også å bestille pins, selv om alle får diplom etter festivalen.