Informasjon om Dragebåtfestivalen på Hamar 2006.

                                                                                          tilbake til hovedsiden Hamar

Dragebåtfestivalens hovedside på internett www.dragebat.no

 

 

Festivaldagen er en komplett dragebåtfestivaldag med avsluttende

Grand Finaler og Best in Show.

 

 

PRISER (og BÅTKLASSER)

 

9-manns lag (6-8 padlere og 1 trommeslager);

mixlag eller damelag

-

kr. 6000,- eks. mva.

 

Prisene over inneholder:

Deltakelse i opptoget og padling i dragebåt samt;

Gratis konsert i serveringstelt om kvelden. Mulighet for kjøp/bestilling av mat og drikkevarer.

De første som melder seg på har mulighet for å få en utfordrerannonse i Hamar Arbeiderbald.

Alle påmeldte lag vil bli nevt i vårt annonseprogram.

 

 

ARRANGEMENTSTIDER

 

Lørdag, 17. juni 2006.

 

Foreløpig tidsplan for opptog og dragebåtkonkurranse:

 

Start opptog

      kl. 14.00

 

Start innledende heat

      kl. 15.15

 

Grand Dame Finale

      kl. 16.30

 

Semifinaler

      kl. 16.45

 

Grand Finale

      kl. 17.20

Musikk i teltet fra

      kl. 17.00

 

Premieutdeling i teltet !!

      kl. 19.00

      ”Sprekeste damelag” og ”Dragebåtmester”

 

      ”Profilerings-, Show- og Kostyme-priser” og ”Best in Show”

 

 

 

Endelig tidsplan bestemmes av antall deltakende lag, totalt maksimalt 40 lag.

 

 

KONTAKTPERSONER

 

 

 

 

 

Ane Thune Børresen

mobil: 95948184

 

 

 

e-post: anetb@broadpark.no

 

 

 

 

 

 

Arild Svelmo

mobil: 97073947

 

 

 

e-post: as@terra.no

 

 

 

 

SAMARBEIDSPARTNERE

 

Hovedsamarbeidspartner:

Hamar Media

 

 

Teknisk arrangør:

Junior Chamber Hamar

Arrangementsområde:

Hamar kommune

 

             

KVALIFISERING TIL GRAND FINALER

 

All kvalifisering til semi-finaler og finaler går PÅ TID. Derfor er det mulig å gå videre til finaler selv om dere ikke vinner deres innledende heat. Stå på helt til mål ! Så uansett om dere vinner heatet eller ikke, stå på..... Det er tiden som teller! (Se ”LITT OM MÅLLINJEN” nederst).

 

Grand Finale. Det er de 12 lagene med best tid fra innledende heat som går til semifinalene.

Det blir 2 semifinaler med 6 båter i hver semifinale. Til Grand Finale går de 6 lagene med best tid fra semifinalene. De tre beste lagene mottar sine Dragebåtmester-premier i båtene umiddelbart etter finalen.

 

Grand Dame Finale. Det er de 6 damelagene som padler raskest i innledende heat som kommer til damefinalen. (Det er ikke semi-finaler for damelagene.) De tre beste lagene i finalen, mottar sine Sprekeste Damelag-premier i båtene på vannet.

 

 

BEST IN SHOW OG PROFILERINGS-, KOSTYME- OG SHOW-PRISER

 

Best in Show (1-2-3 plass) deles ut til lag som i løpet av festivalen profilerer sitt firma eller forening gjennom kreativt "tema" eller "link" til det firmaet eller foreningen representerer, har enkelt og selvkomponert kostyme, og som shower med glede, engasjement, morsomme slagord og sanger. Det vurderes også hvordan laget står på videre etter at opptoget er ferdig, frem til arrangementet nærmer seg premieutdeling.

Lagene som kjemper om plassering i Best in Show, må ha alle de fire ovenfornevnte elementene (profilering, kostyme, show og ”står på”) for å bli vurdert.

 

Profilerings-priser deles ut til lag med slående ”tema” eller ”link” til det firmaet eller forening det representerer.

Kostyme-priser deles ut til lag med spesielt gøyale eller fine kostymer.

Show-priser deles ut til lag med jublende og fengende showing.

Profilerings-, Kostyme- og Show-priser deles ut til lag som er gode på et eller flere av de ulike kriteriene (profilering, kostyme og show), men som ikke har alle fire elementene for å bli vurdert til Best in Show premiene.

 

Det betyr ingenting om kostymet etc. er brukt tidligere år eller at laget er premiert før. Det er derfor ikke noe i veien for å bruke ideer og effekter fra tidligere deltakelse og bygge videre på det i årets forsøk på å vinne Best in Show eller Profilerings-, Kostyme- og Show-priser.

 

Best in Show (1-2-3 plass) lagene mottar sine premier på moloen ved mål-/ombordstignings-området.

Denne premieutdelingen skjer umiddelbart etter at innledende heat er avsluttet.

 

Profilerings-, Kostyme- og Show-priser deles ut på moloen ved mål-/ombordstignings-området.

Denne premieutdelingen skjer umiddelbart etter utdeling av Best in Show, og fortsetter om nødvendig innimellom finalene.

 

Juryen har en vanskelig, men morsom oppgave under festivalen. Er dere på jakt etter Best in Show eller Profilerings-, Kostyme- og Show-priser, er det en forutsetning at dere synes på arrangementsområdet! Juryen kan ikke være alle steder på en gang.

 

 

MANNSKAPET I BÅTENE           

 

På 9-manns lagene bør det være 6 padlere og maks 8 padlere,  og 1 trommeslager.

 

I damelagene skal alle padlere ombord være kvinner, men trommeslageren kan gjerne være mann!

I mixlagene er det ikke lengre krav om at det skal være minst to kvinnelige padlere, slik det var tidligere.

 

Arrangøren holder styrmannen. Arrangøren kan, dersom sikkerhetsmessige grunner tilsier det, redusere antall personer i båtene uten forvarsel.

 

Vektskjema er et skjema for plassering av mannskapet i dragebåten. Det er for intern bruk i laget og skal ikke sendes inn til arrangør. Angående plassering av mannskapet – les de nyttige tipsene i avsnittet ”Mannskapet” på siden Padling (under ”Hva er Dragebåtfestivalen?) på festivalens nettside.

Det er 6 tofter i båtene. 9-manns lagene bør benytte tofte 2, 3, 5 og 6.

 

 

 

OPPTOGETS RUTE

 

Fremmøtetid er 30 minutter før start opptog - altså lørdag kl. 13.30.

Opptoget starter fra 8-meteren (P-plassen ved Sea Side) kl. 14.00.

 

Opptogets rute er fra P-plassen på Brygga, under jernbanen*, opp Enggata, inn Gågata forbi Østre Torg og Triangelen til Stortorget. Derfra ned gjennom parken og under jernbanen* til Brygga. Padlekonkurransene er i fra Politihuset til Sea Side. Opptogets rute tar ca. 60 minutter. Se menyen ”arenakart” over opptogsrute, padlebane, mottak og ombordstigningsområdet. 

 

OBS! * Høyden i jernbaneundergangene er 2,5 meter og det lagene bringer med seg i opptoget må kunne passere under denne høyden. 

 

Alle lagene må stille opp i samme heatrekkefølge i opptoget som de starter under konkurransene på vannet. Det vil være satt opp skilt med heatnummer som markerer oppstillingsplass for alle lagene i dette heatet. (Heatrekkefølgen står i startlisten som tilsendes ca. en uke før festivalen). Et firma/forening som stiller med flere lag går samlet i opptoget.

 

                                                           

OPPTOGET

 

I opptoget kan hele bedriften/organisasjonen delta. Det meste tillates av sprelske påfunn i positiv ånd for å profilere seg og underholde publikum.

 

Eventuelle lydanlegg i opptoget må ikke overdøve innslagene fra de andre deltakerne.

 

Hvis det skal benyttes kjøretøy i opptoget, skal dette godkjennes av Junior Chamber Hamar (som kontakter politiet) i god tid før arrangementet. Søknad til Arild, e-mail:  as@terra.no , sendes i god tid før festivalen. Selvkomponerte "kjøretøy", personbiler, veteranvogner, traktor m/henger o.l. vil mest sannsynlig bli godkjent. Store lastebiler, semi-trailere og andre store kjøretøyer vil ikke bli godkjent av hensyn til tilskuernes og deltakernes sikkerhet. Den som har med kjøretøy i opptoget skal sørge for 1 vakt ved hvert hjul gjennom opptoget.

 

Festivalarrangøren har intet ansvar for det lagene tar med seg i opptoget eller de skader dette kan påføre deltakere og tilskuere eller andre ting i omgivelsene. Det er opp til deltakerne selv å vurdere om det man tar med seg er skikket til å delta i et stort opptog i et bysentrum. Det er tusenvis av tilskuere (mange små barn) på begge sider og mange andre støyende deltakere med i opptoget.

 

Publikum, politiet, festivalarrangøren og dere som er festivaldeltakere ønsker IKKE å se alkoholholdig drikke i opptoget. Det er faktisk helt unødvendig for å ha det gøy i opptoget og mye bedre profilering av dere, firmaet og festivalen. Ifølge norsk lov er det ikke tillatt å nyte alkohol på offentlig sted og politiet vil være tilstede for å se til at dette overholdes. Vi håper alle deltakere respekterer dette.

 

Lag med deltakere som åpenlyst drikker alkohol i opptoget kan miste muligheten til å premieres i Best in Show eller Profilerings-, Kostyme- og Show-priser. Hvis laget ikke retter seg etter tilsnakk fra arrangøren kan laget diskvalifiseres fra videre deltakelse i konkurransene.

 

FREMMØTE VED MOTTAK

 

De lagene som starter i de to første innledende heatene må gå direkte til mottak (se ”arenakart”) når opptoget ankommer 8-meteren.

 

De lagene som skal starte senere må møte ved mottak på det tidspunkt som fremgår av tidsskjemaet på startlisten (ca. 20 min før start i sitt innledende heat).

 

Lagene må ha en leder som er ansvarlig for at alle deltakere er på plass til rett tid. Hvis ikke må laget sendes avgårde i båten med det antall som er møtt frem. Lagets leder må ha med tilsendt startliste. Hvert lag får sin "guide" ved mottak som instruerer og følger laget frem til båten - her overtar bryggesjef og styrmann.

 

 

MEDALJER OG LAGFOTO

 

Når laget er kommet på land ved ombordstigningsområdet etter padlingen, mottar alle medaljer og stiller opp for lagbilde. Det tas også action bilde av laget ombord i båten. Lagbilder og actionbilder samt bilder fra opptoget taes digitalt. Alle bildene legges ut på våre nettsider til fri benyttelse, uken etter festivalen.

 

 

FIRMASKILT PÅ DRAGEBÅTEN

 

Vi selger hvite skilt til å sette foran på dragebåten. Deltakende firma/organisasjon dekorerer selv sine skilt med firmanavn og evt. logo. Skiltet synliggjør firmaet for presse, publikum og arrangør. Bær gjerne skiltet i opptoget og ta det med på lagfotoet!

 

 

SKRYTELAPP

 

Alle deltakende lag bør skrive en KORT "skrytelapp" som en gøyal presentasjon av det firmaet eller foreningen representerer. Maks 5 linjer med snert i! Skriv tydelig og husk å merke lappen med firmanavn slik at speaker ser hvilket lag det er.

 

Skrytelappen vil bli lest opp av speaker når laget defilerer i båten opp til start.

 

Skrytelappen sendes til Junior Chamber Hamar  i god tid før arrangementet. Skrytelappen kan også leveres i  speakertårnet ved målbrakken med en gang dere er ferdige med opptoget.

 

 

SIKKERHET

 

Til stede på arrangementet er førstehjelpstjeneste med ambulanse og dykkere i lettbåt.

 

Det er et krav til alle deltakere at de benytter våre flytevester ombord i båten.

(Vesten kan tas på under evt. kostyme).

 

Arrangøren kan, dersom sikkerhetsmessige grunner tilsier det, redusere antall personer i båtene uten forvarsel.

 

 

PÅMELDTE PR. I DAG

 

Skriftlig påmeldte lag fra firmaer, organisasjoner og vennegjenger legges fortløpende inn på festivalens nettsider.

 

 

STARTLISTE

 

Preliminær startliste legges ut på festivalens nettsider ca. to uker før festivalen. Det er da mulig å melde inn ønsker om endringer; det kan f.eks. være å endre navn på lagene, hvem dere vil padle mot i innledende heat, om dere er dame-lag eller ikke, og om dere ønsker et annet starttidspunkt. Bruk e-post adressen: info@dragebat.no

 

Endelig startliste legges ut på festivalens nettsider og blir postlagt til alle deltakere ca. en uke før festivalen.

 

 

PREMIERING

 

Flotte pokaler !! (se bilder under Premiering på våre nettsider).

 

Under festivalen:

Dragebåtmedaljer deles ut til alle i båten.

Sprekeste Damelag-pokalene deles ut til 1-2-3 plass i Grand Dame Finale.

Dragebåtmester-pokalene deles ut til 1-2-3 plass i Grand Finale.

Profilerings-, Kostyme- og Show-priser deles ut til de lagene som fyller de tilhørende kriteriene.

Best in Show-pokaler deles ut til 1-2-3 plass i Best in Show.

 

Etter festivalen:

Alle deltakere (både padlere, heiagjeng og andre som var med) får Dragebåtdiplom tilsendt.

 

 

DRAGEPINS

 

Dragebåtpin’en har dragehodet fra festivalens elleville logotegning som motiv. Bilde av dragebåtpin’en ligger inne på festivalens nettsider. Prisen er kr. 19,- eks. mva pr. pin. Bestillingsskjema ligger inne på nettsidene. Pins tilsendes i forkant av festivalen.

 

 

LITT OM MÅLLINJEN

 

Mållinjen er mellom to faste punkter, ett i målbua ved Sea Side og ett på land på motsatt side av Mjøsa. Det er ikke mulig å ”streke opp” mållinjen på vannet. Derfor er det lagt ut to hvite bøyer ørlite forbi mållinjen, slik at vi skal være sikre på at lag som stopper å padle når dragehodet på båten er ved bøyene, helt sikkert har passert mållinjen. Bøyene vil drive litt med strøm og vind og de er derfor kun å regne som en markering av linjen, ikke den eksakte linjen.

 

Tidtakerne i målbua stopper klokken i det dragehodet på båten krysser mållinjen. Derfor kan lag som gir seg før de hvite bøyene fort få en ”urimelig” svak tid. Stopp derfor ikke å padle før de som sitter helt fremst i båten har passert de hvite bøyene.

 

 

ARRANGEMENTSARENAEN

 

Padlebanen har start ved Politihuset og mål ved Sea Side. Mottaks- og ombordstignings-området er på

 8-meteren. Sjekk arenakart på nettsidene.