Marianne, dengang 8 år, sa til mammaen sin dagen etter festivalen.
 "Mamma, jeg synes synd på deg jeg". 
"Hvorfor det?" spurte mor. 
"Jo" sa Marianne "for du leker bare en gang i året du! - og det er på Dragebåtfestivalen"

Hva er Dragebåtfestivalen?

En Dragebåtfestival er en kreativ prosess og lagarbeid som utløser menneskelige energi i entusiasme, glede, utfoldelse og samhørighet.

I forberedelsene ligger mulighetene til idéskaping, felles arbeidsinnsats i nye roller, utforming av budskap og effekter, planlegging og trening.

Selve festivaldagen begynner med et opptog så fantasifullt, så spekket med glede, farger og kreativ utfoldelse at det er noe utenom det vanlige i Norge - for å si det forsiktig. Glade mennesker med kostymer, slagord, sanger, paroler og morsomme effekter med gøy tema, sjonglerer seg gjennom byens gater. Dra te' Rio! - eller en dragebåtfestivalby!

På vannet måles det krefter og lagarbeid. Det skal trommes og padles i takt - 12 padlere på en gang. I lange dragebåter. To eller tre eller fire båter ved siden av hverandre. Konkurrenter knuses og publikum sjarmeres. Heder og ære, show og moro.

Festivaldagen avsluttes med kåring av Best in Show, Profilerings-, Kostyme- og Show-priser, og Dragebåtmester i Grand Finale, men deltakerne og publikum gledes ved minnene i lang tid etter at selve dagen er historie.

 

 
Gode grunner til å delta:

Å delta er en kreativ utfordring - gode idéer skal formes til praktisk kommunikasjon.

Det er Team-building på sitt beste - alle jobber sammen mot felles mål - på vannet og på land.

Prosessen bygger broer - setter medarbeidere i nye roller - samarbeide på tvers av faste mønstere.

Alle i firmaet kan delta - sports- og showinteresserte eller uinteresserte - atleter og sofaslitere. Alle bidrar, det er positiv moro og gøy for alle å være med.


Det er helgøy for forretningsforbindelser - kunder eller leverandører - å være med dere.

Det er en mulighet til å profilere ditt firma og medarbeidere på en original måte - med forankring i et selvvalgt tema.

Dere er med på å skape et underholdende arrangement i eget nærmijlø og by.

Knallgøy Kick-off med real avslutning på første halvår eller ny giv i innledningen til andre halvår.

Til edel kappestrid kan dere utfordre en eller flere konkurrenter og slå dem - på denne arenaen også!

 
 

For deg som vil lykkes sammen med andre!

”Skandinaviske næringslivsledere er blitt spurt om hvor stor del av den humane kapitalen de mener deres bedrift makter å benytte. De har, og ære være dem for ærlighetern, svart i gjennomsnitt 15%. Hvor er de resterende 85% hen, mon tro? De 85 prosentene med menneskelig intelligens og skaperkraft som aldri blir brukt i en gjennomsnitts norsk bedrift, kan bare forløses på en måte. Med glede, fantasi og jublende fellesskap.”     sitat fra Ingebrigt Steen Jensen i boken Ona fyr