Effekter

Vi slipper dere løs i et opptog uten grenser - nesten!

Hvilke effekter skal dere satse på? Det beste utgangspunktet er kanskje følgende beskrivelse: ”I vurderingen av Best in Show blir det bl.a. lagt vekt på glede og engasjement, enkelt og selvkomponert kostyme, kreativt "tema" eller "link" til det firmaet eller foreningen representerer, morsomme slagord og sanger, ekstra effekter på vannet under padlingen og at deltakerne står på til "siste slutt".” Dette er ting juryen legger vekt på når de vurderer hvilke lag som skal premieres. Med deg og dine medarbeideres kunnskap om hvem og hva dere er som firma, bør jo ideene bare stømme på …..

Det betyr ingenting om kostymet, effekter etc. er brukt tidligere år eller at laget er premiert før. Det er derfor ikke noe i veien for å bruke ideer og effekter fra tidligere deltakelse og bygge videre på det i årets forsøk på å vinne Best in Show- eller Profilering-, Kostyme- og Show-priser.

Ingen ønsker å se alkohol i opptoget. Med den rammen opptoget har er det helt unødvendig for å utfolde seg. Dessuten er det forbudt etter norsk lov.

Det er et stort publikum til opptoget, kanskje tusen eller ti tusen mennesker, store som små. De kommer for å ha det GØY og se dere gnistre av glede og kreativ utfoldelse. De ønsker å SE dere. Pappa, mamma, venner og uvenner - alle vil se DERE. Så vis dere frem! Gjem dere ikke i lastebiler og trailere.

I opptoget kan dere ta med nær sagt hva dere vil - husk på strømledniger, gangbroer ol. som kan begrense høyden på det dere tar med. Og kanskje en gågate eller et gatehjørne ikke har plass til det dere tenker å lage. Er dere i tvil? Sjekk opptogsruten en gang før dere bygger i høyden eller bredden. Levende dyr - anbefales ikke.

Når opptoget er ferdig må effektene fra opptoget settes til side hvis de ikke skal brukes på vannet eller på land under resten av festivalen. Tenk litt på mulighetene til "flerbruks"-effekter....... Tenk også på at ting dere lager ikke kan skade tilskuere eller dere selv, når den slippes på vannet eller triller i opptoget.

Tar dere med effekter ombord, husk på at det er trangt om plassen med hele mannskapet på plass. Det er ikke så ofte en dragebåt velter, men det er BÅTER, og de er på VANNET og alle ting på vannflaten kan i prinsippet velte. Ta derfor hensyn til at vimpler ol. ikke skal surre seg fast i mannskap og at effekter bør være passe store, lette og flyte!